Woning moet leeg, hoe snel uw woning ontruimen? • directhuisverkopen.com

  • Woning moet leeg, hoe snel uw woning ontruimen?

   De ontruiming van een woning kan veel redenen hebben. Dit kan zijn omdat mensen gaan emigreren of gewoon verhuizen. Vaak is de reden van een ontruiming echter een beladen onderwerp, zoals een overlijden of een faillissement.

   Naast het feit dat een ontruiming altijd stress geeft omdat het nu eenmaal een hele klus is, geeft zo’n vervelende reden nog extra stress. De snelste manier om uw woning te ontruimen, is door een service in te schakelen. Hoe u dit zo snel mogelijk kunt volbrengen, leggen we uit in dit artikel, zodat u voorbereid te werk kunt gaan.

   Verhuisservice

   Om het uzelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, kunt u een verhuisservice inhuren die uw spullen veilig overbrengt naar de gewenste locatie. U hoeft op deze manier zelf niets te ontruimen en dat scheelt een hoop stress. Ook weet u zeker dat de woning op tijd leeg is. Er kan namelijk sprake zijn van een verplichte woningontruiming waardoor u met spoed het pand moet verlaten. Dan is het wel zo fijn als u kunt rekenen op de expertise van een verhuisservice.

   Aandachtspunten

   Er zijn een aantal dingen die u het beste vóór de ontruiming kunt regelen. Hieronder worden ze voor u genoemd.

   • Afspraken met de (nieuwe) eigenaar. Voordat u gaat ontruimen, is het belangrijk afspraken te maken over de staat waarin u de woning moet opleveren. Dit voorkomt dat u achteraf moet betalen voor een schoonmaakservice omdat de staat van oplevering niet aan de standaard voldeed. Ook kunt u zo bijvoorbeeld afspraken maken over spullen die de nieuwe koper van u wil overnemen. Dit scheelt dan weer met ontruimen.
   • Waar gaat u uw spullen naartoe brengen? Voordat u het pand gaat ontruimen, is het handig als u weet waar de spullen naartoe moeten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een opslag of u kunt ervoor kiezen om spullen naar de stort te brengen als u ervan af wilt. Ook kunt u spullen naar de kringloop of een stichting brengen. Het is verstandig om dit van tevoren te bepalen, omdat er op die manier efficiënt gewerkt kan worden.
   • Een ander aandachtspunt is bedenken wat voor materialen u nodig heeft om de ontruiming te volbrengen. Als u bijvoorbeeld veel spullen naar de stort wilt brengen, is het handig om een container te hebben. Bevindt uw woning zich op een hoge etage? Dan heeft u waarschijnlijk een verhuislift nodig.
   • Zoek uit waar in de buurt uw spullen naartoe moeten. Gaat u verhuizen in Den Haag? Dan is het handig dat u wel een vuilstort, kringloop of opslag in Den Haag vindt en niet ergens ver weg. Daarnaast is het efficiënt om dit van tevoren te regelen, omdat u dan precies weet naar welke locatie uw spullen moeten. Zo kan de verhuisservice direct voor u aan de slag.

   Als u al deze punten heeft doorgenomen, hoeft u alleen nog de telefoon te pakken om een verhuisservice te regelen bij u in de buurt. Zo kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat de ontruiming goed zal verlopen.

   About thr author : Maikel