Wat is glasvezelbehang • directhuisverkopen.com

 • Wat is glasvezelbehang

  Een behangsoort waar nog niet veel mensen iets over hebben gehoord is glasvezelbehang. Het is een functioneel behang maar het is ook heel decoratief. Waar behang vaak wordt gemaakt van papier is dit gemaakt van allemaal fijne glasvezels. Die stukjes worden allemaal bij elkaar geperst waardoor er een sterk gaas ontstaat waar je goed de structuur in van kan zien. Er zijn meerdere structuren mogelijk, voorbeelden zijn bijvoorbeeld een zigzagstructuur, blokjesstructuur, visgraatsstructuur of een weefstructuur.

   

  Glasvezelbehang is van zichzelf heel dun dus kan je er ook voor kiezen om geluiddempend glasvezelbehang te kopen. Dit is een dikker behang dan het standaard glasvezelbehang maar absorbeert wel meer geluid. Het is vochtbestendig dus handig als behang in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. En het is snel en gemakkelijk schoon te maken.

   

  Glasvezelbehang is zelf maar in één kleur beschikbaar maar dit kan je zelf makkelijk overschilderen met latexverf. Latexverf is in bijna alle kleuren leverbaar dus je kunt het naar je eigen wensen beschilderen. Om glasvezelbehang te verven moet je het 2 keer schilderen. Maar er zijn ook behangrollen die al een keer zijn geverfd, zo hoef je er nog maar 1 laag overheen te verven.

   

  Glasvezelbehang is erg sterk waardoor het vaak wordt gebruikt voor zwakke plekken bij muren en plafonds. Ook brandt glasvezelbehang bijna niet door en samen met een gipsplaat heb je helemaal een goede brandveiligheid. Je kan glasvezelbehang overschilderen zonder dat de structuur verdwijnt.

  Het wordt aangebracht op een ingesmeerde muur met speciale lijm erop. Je kan het overtollige lijm makkelijk wegstrijken en het overtollige doek wegsnijden. Het beste kan je dit doen door een professionele glasvezelbehanger, zo wordt het in één keer goed en strak gedaan en kan je teleurstellingen voorkomen.

  About thr author : Maikel