Waar moet je aan denken bij huisverkoop? • directhuisverkopen.com

  • Waar moet je aan denken bij huisverkoop?
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 250 Lezers

   Misschien ben je toe aan de volgende stap in je huizencarrière. Je bent van plan om je huidige woning te verkopen en hebt inmiddels een nieuw huis op het oog. Bij huisverkoop komt veel kijken. Zo moet je de woning verkoop klaar maken voor eventuele kopers. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het verhuizen zelf. Hoe verhuis je belangrijke spullen, zoals een privé kluis, zo veilig mogelijk?

   Hoe verkoop je binnen afzienbare tijd je woning?

   Er kunnen verschillende redenen zijn om een huis in de verkoop te doen. Je bent bijvoorbeeld toe aan een grotere woning omdat er een kindje op komst is. Of misschien wil je simpelweg een iets grotere woonruimte. Het is handig om een huisverkoop stappenplan te maken, zodat je het overzicht behoudt. Stel ten eerste een goede vraagprijs op die niet te laag of te hoog is. Probeer jezelf voor te stellen dat jij een potentiële koper bent. Ga eens voor jouw woning staan en stel jezelf de vraag: ‘wat zou ik er voor geven?’. Minstens zo belangrijk als de vraagprijs van de woning is de styling. Het helpt om je woning een zo neutraal mogelijke inrichting te geven. Vermijd daarbij opvallende elementen. Kijkers krijgen op die manier een goed beeld van je woning, die er netjes en opgeruimd uitziet.

   Wat te doen als je een woning hebt geërfd?

   Misschien zit je midden in het huisverkoop proces omdat je een woning hebt geërfd. Het erven van een woning brengt veel regelwerk met zich mee. Zo dien als nabestaande erfbelasting betalen. Voor de woning van een overleden (groot) ouder geldt op dit moment een belastingvrije som van 20.047 euro. Over het gedeelte dat daar bovenop komt betaal je over de eerste 121.296 euro 10 procent belasting. Boven dit bedrag ligt het percentage zelfs op 20 procent. Is het bedrag aan erfbelasting te hoog te hoog voor jou? Dan is het verstandig om uitstel van betaling aan te vragen bij de Belastingdienst. Daardoor krijg je een jaar extra de tijd om de erfbelasting te betalen.

   Hoe verhuis je belangrijke spullen?

   Heb je zaken zoals de hypotheek, restschuld en erfbelasting geregeld? Dan is het tijd om te gaan verhuizen. Zorg ervoor dat belangrijke spullen, zoals een privé kluis, veilig worden vervoerd. Je kunt deze taak beter niet zelf op je nemen. Een kluis kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. Helaas wordt het verhuizen van een kluis vaak onderschat. Mensen proberen het zelf op te tillen en lopen daarbij soms blessures op. Ook neemt het risico op beschadigingen aan de kluis toe. Je kunt beter het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om een kluis op een veilige en verantwoorde manier te verhuizen.

   Kosten voor het verhuizen van een privé kluis

   De kosten voor het verhuizen van een privé kluis zijn niet exact vast te stellen. De uiteindelijke factuur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type, het gewicht en de locatie waar de kluis moet worden opgehaald. Ook liggen de kosten hoger als een kluis eventueel opnieuw moet worden geplaatst en verankerd. Goede verankering is noodzakelijk voor elke kluis, dus laat dit aan een professional over. Wanneer je van plan bent om een privé kluis te verhuizen kun je het beste de kosten afwegen tegen de aanschaf van een nieuwe kluis.

   About thr author : Direct huis verkopen