Voorkom oplichting als je op zoek bent naar een kamer • directhuisverkopen.com

  • Voorkom oplichting als je op zoek bent naar een kamer

   Veel studenten en of starters zijn op zoek naar een kamer om te beginnen met studeren bijvoorbeeld of om te beginnen met iets op te bouwen. Door de krappe woningmarkt die op het moment van toepassing is, is het vaak lastig om een mooi betaalbare woning te vinden. Oplichters zien daar kansen in en daar moet voor gewaakt worden.

   Paspoortverwisseling

   Oplichters zeggen vaak in de zomer dat zij op vakantie zijn en dat terwijl ze vaak wel een woning online aanbieden. Om geen argwaan te wekken vraagt de oplichter vaak om kopietjes van paspoorten met elkaar te wisselen om zo vertrouwen te kweken. Wanneer slachtoffers uiteindelijk geld overmaken naar de oplichter is het wachten op de sleutel van het huis of de kamer die nooit meer terecht komt. Het kopie van het paspoort wat het slachtoffer heeft verstuurd wordt vervolgens weer gebruikt voor nieuwe slachtoffers.

   Huurcommissie

   Veel mensen weten niet van het bestaan van de huurcommissie. De huurcommissie is uitermate handig als je vindt dat je te veel betaalt voor het gene wat je er voor terug krijgt. Deze commissie kun je dus inschakelen en jouw huurkamer laten taxeren. Als de commissie vindt dat een kamer bijvoorbeeld 250 euro per maand waard is dan dient de huisbaas aan dit bedrag te voldoen ook al vraagt hij veel meer. De meeste huisbazen weten dit en proberen huizen te verhuren aan grotere groepen studenten en vragen hier dan torenhoge prijzen voor. Het doorzoeken naar een kamer loont dus vaak altijd maar het duurt wel iets langer.

   Tips

   Het is altijd nodig om een bezichtiging van je toekomstige kamer te doen omdat je zo de baas leert kennen en ook weet wat voor kamer het in werkelijkheid is. Via google image search kun je foto’s opzoeken die online staan zodat je weet waar de foto genomen is en je zo al het gros van de oplichters er tussenuit kunt vissen.

   About thr author : Maikel