Voor een starter is het lastig om een huurwoning te vinden • directhuisverkopen.com

  • Voor een starter is het lastig om een huurwoning te vinden

   In de grotere steden is het als starter enorm lastig om een huurwoning te vinden die voldoet aan al je eisen. Als nieuwe toetreder op de woningmarkt voel je je niet erg thuis door de enorme concurrentie die aanwezig is op de woningmarkt. Een oplossing voor dit probleem is er voorlopig nog niet.

   Vrije sector Nederland

   Voor de tweede keer op rij dit jaar zijn er recordhuren en flinke prijsstijgingen. Dit alles komt natuurlijk door het bekende tekort aan woningen. In de vrije sector in Nederland zijn de prijsstijgingen hoger en moet je flink betalen als je wilt gaan huren. Vooral buiten de randstad zijn de middelgrote steden het grootste slachtoffer. De verhogingen van de huurprijzen liepen daar met zo’n twintig procent op.

   Een ander nadeel van die vrije sector is dat je geen huurtoeslag ontvangt als je boven de huurgrens van 710,68 euro komt. Degene die de stap dus willen maken van de sociale naar de vrije sector moeten dus over een grote drempel heen door de stijgingen van prijzen en door het niet toekennen van huurtoeslag boven de sociale huurgrens.

   Andere opties

   Er zijn andere opties waardoor je wel goedkoper uit bent maar dit is vaak niet wat je zoekt. Bijvoorbeeld een paar jaar langer bij je ouders in huis blijven is een optie. Dit is vaak wel wat vervelend voor de meeste mensen aangezien die al wel uitgekeken zijn op de regeltjes die de ouders hanteren. Ook kun je met huisgenoten gaan wonen om zo met z’n allen wat op te gaan bouwen en zo uiteindelijk over een paar jaar met wat meer geld de woningmarkt op kunt. De laatste optie is dan echter toch om in een minder populair te gaan wonen. Hier is voldoende ruimte voor starters en zijn de prijzen iets minder hoog dan in bijvoorbeeld de randstad. Het nadeel hiervan is dan weer wel dat je het lastig kunt krijgen met bijvoorbeeld werk zoeken.

   About thr author : Maikel