Verbond woningmarkt pakt problemen aan • directhuisverkopen.com

  • Verbond woningmarkt pakt problemen aan
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 199 Lezers

   Partijen uit de woonsector sluiten een verbond om een einde te maken aan verschillende problemen op de woningmarkt. Het doel van dit verbond is om de woningbouw aan te jagen. De meeste partijen die betrokken zijn bij het bouwen van woningen zitten bij het monsterverbond. Denk aan investeerders, bouwbedrijven, architecten en de overheid.

   De minister van binnenlandse zaken heeft alle problemen onderzocht en op papier gezet. Daaronder moeten de handtekeningen komen als startschot voor het verbond. Oplossingen worden dus bedacht door de samenwerking die zij naar verluidt samen aangaan.

   Mogelijke oplossingen

   Oplossingen die worden geopperd in het verbond zijn om tot in 2030 een miljoen woningen te bouwen. Hoe dat eruit komt te zien is nog niet uitgemaakt. Binnen het verbond wordt nog gediscussieerd over wat voor woningen. Gemeentes willen vaak inzetten op appartementen terwijl woningcorporaties graag eengezinswoningen zien komen. Daar sluit op aan dat ook nog niet is uitgemaakt waar die huizen moeten komen. Locaties in de stad of woningen aan de rand van verschillende gemeentes wordt nog over getwijfeld.

   Een andere oplossingen die wordt geopperd is dat de huurprijzen van woningen van woningcorporaties omlaag gaan. Dit moet ervoor zorgen dat starters en mensen met een minder budget makkelijker aan een huis komen en er zo wat lucht ontstaat voor mensen die wel een huis willen of kunnen kopen. De bedoeling is dat voor de zomer er concrete plannen op tafel liggen om de problemen op de huizenmarkt op te lossen.

   Woonagenda verbond

   • ​Versnellen van woningbouwplannen om tekorten weg te werken
   • Betaalbaar houden van koop- en huurwoningen
   • Beter benutten van de bestaande woningvoorraad
   huis verkopen zonder makelaar
   About thr author : Direct huis verkopen