Tips voor als je jouw woning niet kan verkopen • directhuisverkopen.com

  • Tips voor als je jouw woning niet kan verkopen
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 223 Lezers

   Jouw woning staat al een hele tijd in de verkoop, maar het lukt maar niet om deze te verkopen. Als het op een gegeven moment niet lukt, dan is het tijd om op zoek te gaan naar andere oplossingen om toch profijt te hebben van je leegstaande woning. Wij geven je graag tips voor als je jouw woning niet kan verkopen.

   Verhuur de woning

   Natuurlijk wil jij het liefst je woning verkopen, maar als dit op den duur niet lukt, dan is het tijd om te kiezen voor een andere oplossing totdat je woning is verkocht. Je koopwoning verhuren is dan een goede oplossing. De Leegstandwet maakt het mogelijk om je leegstaande woning tijdelijk te verhuren.

   Woonruimtes die geschikt zijn voor tijdelijke verhuur zijn:

   • Woonruimte in een gebouw
    Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan kamers in een kantoor dat leegstaat.
   • Woonruimte in een huurwoning
    Deze moet op korte termijn al gesloopt of gerenoveerd worden.
   • Woonruimte in een huis dat te koop staat
    Dit mag gaan om een nieuwbouwwoning, een woning dat 12 maanden voor leegstand door de eigenaar is bewoond geweest en een woning dat 3 jaar verhuurd is geweest in de 10 jaar voordat de woning leeg kwam te staan.

   Een neutrale mooie woning

   Als je graag je huis wilt verkopen, dan is het goed om aandacht te besteden aan de inrichting van je woning. Heb je momenteel muren in knalkleuren en meubels staan die je een eeuwigheid geleden hebt gekocht, dan is de kans groot dat dit niet aantrekkelijk oogt voor kopers. Als jij je woning wilt verkopen, zal er het een en ander moeten veranderen. Zorg ervoor dat er vooral neutrale kleuren worden gebruikt in de woning. Op deze manier heb je de grootste kans dat de woning aantrekkelijk is voor meer mensen.

   Schakel een fotograaf in

   Foto’s van je woning zijn de eerste kennismaking die je hebt met potentiele kopers. Goede foto’s zijn dan ook cruciaal om je woning onder de aandacht te brengen. Vaak bekijken de mensen op het internet eerst de foto’s en lezen dan de teksten die er bij staan. Ruim je woning goed op als de fotograaf langskomt. Zorg voor zo min mogelijk spullen op een vensterbank en kastjes. Zet alle gordijnen open zodat de zon mooi binnen kan schijnen. Een opgeruimde lichte ruimte oogt namelijk al een stuk rustiger en ruimer op de foto. Door te investeren in goede foto’s is de kans groter dat je woning interesse wekt bij mogelijke kopers.

   About thr author : Direct huis verkopen