Terrasoverkappingen op maat • directhuisverkopen.com

  • Terrasoverkappingen op maat
   • woning / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 298 Lezers

   Deze periode van het jaar zijn veel mensen bezig met het oriëntatieproces op terrasoverkappingen. Door de vele modellen en de vele mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van accessoires, neemt de oriëntatie vaak veel tijd in beslag.

   Een belangrijk punt waar mensen soms erg veel moeite mee hebben is het bepalen van de juiste afmetingen van de overkapping. Immers, de constructie moet niet te groot, maar ook zeker niet te klein zijn in verhouding tot het woonhuis. Daarnaast is het natuurlijk ook nog zo dat je met voldoende mensen onder het afdak wilt kunnen zitten, in het geval er bijvoorbeeld een zomerse regenbui voorbij komt.

   Kortom, een terrasoverkapping op maat is in veel gevallen eigenlijk de beste oplossing om voor een mooi totaalplaatje te zorgen. Maar met welke aandachtspunten moet je rekening houden als je een constructie op maat wilt? Daarop gaan we in dit artikel dieper in.

   Het aantal mensen dat onder de overkapping moet kunnen zitten

   Zoals we in inleiding al aangaven, is het belangrijk om te weten met hoeveel man je onder de terrasoverkapping zou willen zitten. Vergeet echter ook niet om na te gaan hoeveel ruimte eventuele tuinmeubelen innemen en natuurlijk de barbecue Ga daarbij liever voor iets te groot dan iets te klein. Achteraf is het immers niet leuk als je je irriteert aan het feit dat je net wat meer ruimte onder de overkapping had willen hebben.

   De ondergrond waarop de constructie gebouwd wordt

   Terrasoverkappingen (en zeker die van hout zijn gemaakt) kunnen een groot gewicht met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om na te gaan hoe het met de grond is gesteld waarop je de constructie wilt bouwen. Hou je hier geen rekening mee? Dan loop je het risico dat de staanders op den duur weg kunnen gaan zakken wat een scheve constructie als gevolg heeft. Wanneer je er niet zeker van bent of de ondergrond het gewicht van de constructie kan dragen, schakel altijd een gespecialiseerd bedrijf in die je daarmee verder kan helpen.

   Overig is het zo dat er ook constructies van aluminium op de markt verkrijgbaar zijn. Aluminium terrasoverkappingen zijn vaak een stuk lichter dan die van hout waardoor ze sneller geschikt zijn voor de wat zwakkere ondergronden.

   Interne zonwering

   Voor degenen die een glazen overkapping overwegen, is het belangrijk om na te gaan of er zonweringsystemen op de markt verkrijgbaar zijn die groot genoeg zijn om het gehele glazen dak tegen het felle zonlicht te beschermen. Hoewel een glazen dak namelijk een heel vrij gevoel geeft en bovendien voor mooie lichtinval in de woonkamer van je huis zorgt- stijgt de temperatuur onder een dergelijke constructie ook enorm snel zodra de zon erop gaat schijnen. Let hier dus op.

   Bovenstaande 3 besproken punten zijn slechts het topje van de ijsberg. Wanneer je besluit om een constructie op maat te laten bouwen, raden wij dan ook altijd aan om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf in terrasoverkappingen, zoals bijvoorbeeld B&K Moordrecht. Kies dus voor een echte vakman, zodat je straks met een grote glimlach onder je terrasoverkapping van je tuin aan het genieten bent!

   About thr author : Direct huis verkopen