Prijzen van koopwoningen hoger dan ooit • directhuisverkopen.com

  • Prijzen van koopwoningen hoger dan ooit

   In de maand mei waren de prijzen van koopwoningen hoger dan ooit. De laatste piek waar de prijzen hoog waren dateert van augustus 2008. Dat was tot nu toe het hoogst gemeten punt van de koopwoning prijzen.

   De prijzen in cijfers

   Vergeleken met de meimaand van 2017 stegen de prijzen van koopwoningen met bijna 9 procent. Onlangs vrijgekomen cijfers van het CBS laten ons deze conclusie trekken. De koopwoningen kostten gemiddeld zo’n 283.945 euro. Bij deze prijs is wel alleen gekeken naar al bestaande woningen en niet naar nieuwbouw woningen. Ook in april gingen de prijzen al omhoog met 9 procent waardoor de groei dus onverminderd hoog blijft.

   In de maand mei zijn tevens 18.237 woningen verkocht en dat zijn er weer 2000 meer dan de maand daarvoor. De som van al deze woningen zijn bijna 5,2 miljard euro. Door de vrijgekomen gegevens kan er ook iets worden gezegd over de eerste 5 maanden van dit jaar. 86.609 woningen verkochten we allemaal bij elkaar en dat is weer 6,5 procent minder dan dezelfde periode in 2017.

   De Randstad en Noord-Holland

   De koopwoning prijzen stegen het hardst in Noord-Holland waar de huizen gemiddeld genomen iets meer dan 11 procent duurder zijn geworden op jaarbasis. Daarnaast komen ook Flevoland en Zuid-Holland boven het gemiddelde van 9 procent. Zeeland staat onderaan met een stijging van 4,2 procent.

   De vier grote steden Rotterdam, Utrecht , Amsterdam en Den Haag groeiden flink mee met de trend en de prijzen rijzen hier bijna de pan uit. In Rotterdam stegen de prijzen van de huizen met maar liefst 14,9 procent. Ook in Den Haag was ook een grote groei te zien van 12 procent. Toch is de groei van Amsterdam en Utrecht minder geworden ten opzichte van voorgaande jaren en maanden.  Amsterdam groeide met 11,9 procent en Utrecht met 10,6 procent.

   About thr author : Maikel