Nieuwe keuken? Wat komt erbij kijken? • directhuisverkopen.com

  • Nieuwe keuken? Wat komt erbij kijken?
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 254 Lezers

   Wanneer je een nieuwe keuken wilt komen daar veel dingen bij kijken. De keukenapparatuur, het keukenblad neem je gas of inductie? Verschillende dingen waar je dus over na moet denken. Dit artikel geeft je uitleg over verschillende dingen wat je kan verwachten bij het kiezen voor een nieuwe keuken.

   Kosten

   Voordat je besluit om een nieuwe keuken te laten plaatsen is het belangrijk dat je zeker weet dat financieel ook mogelijk is. Een keuken is tenslotte een dure aankoop en kost gemiddeld €7.500. De prijs van een keuken bestaat voor 50% uit apparatuur kosten de andere kosten posten zijn 30% aan kastje en 20% van het bedrag gaat gemiddeld naar het werkblad. Bij een keukenzaak is het vaak mogelijk om de prijs omlaag te praten maar voor veel mensen is dit makkelijker gezegd dat gedaan omdat zij simpelweg niet weten wat een keuken nou kost. Het is daarom handig om van tevoren de kosten globaal uit te reken van de apparatuur, de kastjes en het werkblad. De exacte prijs zal je niet zo makkelijk te weten komen maar een globale prijs zeker wel. Je weet dan ongeveer wat de prijs van jouw keuken is en kan je als de vraagprijs van de keukenzaak een stuk hoger is proberen dichter bij jou uitgerekende bedrag te komen.

   Apparatuur

   De apparatuur in je keuken is erg belangrijk, koken zonder apparatuur wordt ook erg lastig. Het is hierom belangrijk dat je niet blind uit gaat van de adviezen van een keukenzaak maar dat je zelf ook alternatieve en reviews gaat opzoeken van de geadviseerde apparatuur. Zo weet je zeker dat je de beste apparatuur hebt tegen de beste prijzen en kom je niet voor verassingen te staan. Er zijn 100de verschillende alternatieven voor je koelkast, vaatwasser, oven. Onder het begrip apparatuur valt ook je gasfornuis of inductieplaat de meeste huishoudens die nu een nieuwe keuken laten plaatsen kiezen voor een inductie plaat in plaats van een gasfornuis simpelweg omdat een inductieplaat efficiëntie en goedkoper is.

   Keukenblad

   Een keukenblad krijgt het door de jaren heen zwaar te verduren het moet tegen hete pannen, etensresten en vocht kunnen. Tevens bepaalt het ook voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Het materiaal van een keukenblad bepaald voor het grootste deel de prijs de lengte van het blad speelt natuurlijk ook mee. Materialen zoals marmer en graniet zijn dure variante van een keukenblad het voordeel hiervan is echter wel dat het kras en hittebestendig is. Kunststof keukenbladen zijn een stuk goedkoper en heb je met verschillende motieven waardoor het om een natuurproduct lijkt echt zijn dit vaak bladen die er goedkoop uitzien en niet hitte bestendig zijn. Ook bij keukenbladen is het dus belangrijk dat je de alternatieven goed vergelijkt en de tijd neemt om te beslissen.

   About thr author : Direct huis verkopen