Met deze tips gaat huizenverkoop sneller dan ooit • directhuisverkopen.com

  • Met deze tips gaat huizenverkoop sneller dan ooit
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 228 Lezers

   Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Je moet met allerlei zaken rekening houden, waaronder de hypotheek en lopende schulden. Wist je bijvoorbeeld dat het hebben van een creditcard invloed kan hebben op de huizenverkoop? De bestedingsruimte van een creditcard wordt namelijk gezien als een schuld. Dit gebeurt alleen bij gewone creditcards, niet bij de tegenwoordig populaire prepaid creditcards. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het kopen van een huis. Zolang je de financiën niet op orde hebt, is het verkopen van jouw woning onmogelijk. Zorg er voor dat je dit goed hebt geregeld. Pas daarna is het tijd om je huis in de verkoop te zetten. Wij hebben een aantal tips om zo snel mogelijk je huis te verkopen op een rijtje gezet.

   Tip 1 – Zorg voor een nette buitenkant

   Bepaalde omstandigheden kunnen er voor zorgen dat mensen hun woning graag willen verkopen. Ze hebben bijvoorbeeld een huis geërfd, maar zijn niet van plan om er in te blijven wonen. Daarmee voorkomen ze dat ze erfbelasting moeten betalen. In een dergelijke situatie is het belangrijk om een woning zo snel mogelijk te verkopen. Ook kan het zijn dat je een woning snel kwijt moet omdat je anders dubbele woonlasten hebt. Tijdens de huizenverkoop is het belangrijk dat zowel de binnen- als buitenkant van je woning er netjes uitziet. Potentiële kopers zien de buitenkant van het huis natuurlijk als eerste. Zorg er dan ook voor dat je de ramen hebt gelapt en dat het schilderwerk er goed uitziet. Vergeet ook niet om de tuin op orde te brengen.

   Tip 2 – Repareer kleine gebreken

   Ook aan de binnenkant moet jouw woning moet helemaal op orde zijn. Een mooie en net onderhouden badkamer en keuken maakt een woning bijvoorbeeld veel aantrekkelijker. Zorg er ook voor dat je kleine gebreken hebt gerepareerd. Mogelijke kopers vinden het niet fijn wanneer er iets kapot is in de woning. Repareer dus eindelijk die klemmende deur of het kapotte raam. Je zult merken dat dit een positieve invloed heeft op de huizenverkoop.

   Tip 3 – Ruim het huis op

   Zorg tijdens de huizenverkoop altijd voor een schoon en opgeruimd huis. Met nette kamers maak je een goede indruk op potentiële kopers. Hoog tijd dus om alle rommel op te ruimen en de badkamer en keuken even een poetsbeurt te geven. Bovendien zorg je er meteen voor dat de woning fris ruikt. Zet eventueel de ramen open om het huis goed door te luchten. Vergeet ook niet om de vuilnisbak te legen. Een tip is om vlak voor de huizenverkoop nog even koffie te zetten of koekjes te bakken. Dit zorgt namelijk voor een fijne geur en potentiële kopers voelen zich meteen helemaal thuis!

   Tip 4 – Creëer een huiselijk gevoel

   De concurrentie in de woningmarkt is groot. Mensen hebben vaak de keuze uit verschillende woningen. Probeer jouw woning in een zo goed mogelijk daglicht te plaatsen. Zorg voor veel licht en laat vooral de gordijnen open. Ook met meubels kun je zorgen voor een fijne uitstraling. Laat je interieur vooral staan, omdat potentiële kopers meteen een beeld krijgen van de verhoudingen van de woonruimte.  Je woning moet zowel huiselijk als neutraal zijn.

   About thr author : Direct huis verkopen