Broer of zus uitkopen geërfd huis

U kunt uw broers, zussen of familie uitkopen bij de erfenis van een woning. Wel moet u er samen uitkomen. Als een erfgenaam bijvoorbeeld zelf in de woning wil wonen, zult u in gesprek moeten gaan. Hieronder vind u meer informatie over het uitkopen uw broers, zussen of familie. Advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Wilt u zelf in het geërfde huis van uw ouders wonen? Of verkoopt u het geërfde huis? Wij kopen uw huis graag op. Interessante woningen kopen wij zelfs binnen een week!

1. Vul het online contactformulier in.

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

 

2. Gratis taxatie

Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.

 

3. Snel uw geld

Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure. 

 

Uitkopen van broers en zussen

Als u samen met uw broers of zussen een huis van uw overleden ouders erft, is het mogelijk om uw familie  uit te kopen. Er zitten wel wat haken en ogen aan. Het is dus het verstandig om alles eens op een rijtje te zetten.

  • Testament
  • Woningwaarde
  • Hypotheek
  • Erfbelasting

Is er een testament?

Voordat u aan het uitkopen van broers en zussen kunt denken , moet er eerst naar het testament gekeken worden(als dit er is).  Wanneer er anders vermeld staat in het testament zal hier naar gekeken moeten worden. Wanneer er geen testament is kunt u samen met uw familie in overleg gaan.

WOZ-waarde bij uitkopen

Hoe kunt u te weten komen wat het bedrag is om ze uit te kopen? Dit bedrag wordt meestal bepaald door te kijken naar de WOZ-waarde van het huis. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente en sommige gemeente sturen deze een keer per jaar naar u thuis op. Als u bijvoorbeeld 1 broer en 1 zus heeft krijgen zij ieder 1/3 deel. U kunt ook samen in overleg voor andere afspraken als uw broer en zus dit willen.

Hypotheek en erfbelasting

Wanneer u zelf niet het bedrag heeft om het huis te kopen, kunt u een hypotheek afsluiten. Ook moet u er rekening mee houden dat er erfbelasting betaald moet worden. Voor het betalen van deze belasting krijgt u 8 maanden de tijd. Hierna worden er rente berekent over het bedrag.

Aflossingsvrije hypotheek

Het kan ook voorkomen dat u een huis erft met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer u dit erft kunt u beter goed in overleg gaan met een notaris. Wanneer deze aflossingsvrije hypotheek geen overlijdensrisicoverzekering heeft kan het namelijk zijn dat je een grote hypotheekschuld mee erft. Daarom is het verstandig om eerst na te gaan of het de moeite waard is om het huis over te nemen.

Waarom wij uw huis opkopen?

Hieronder een aantal redenen.

– Sinds 2004 actief in de vastgoedsector.
– Zeer snelle betaling voor uw woning.
– Betrouwbare en goede naam.
– Snelle en professionele service.
– Geen bijkomende kosten zoals advertentiekosten, makelaarskosten, courtage.

Snelle reactie

Woning aanmelden

Vul uw gegevens in of mail ons direct via info@directhuisverkopen.com

Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.

Directhuisverkopen.com

Snel uw geld & geen bijkomende kosten!

Verkoop uw woning met Directhuisverkopen.com

Heeft u interesse in de dienstverlening van Directverhuiskopen.com? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.