Aflossingsvrije hypotheek erven

Huis erven met aflossingsvrije hypotheek

Een woning met een aflossingsvrije hypotheek geërfd? Of bezitten uw ouders een huis met een aflossingsvrije lening? Aan een aflossingsvrije hypotheek erven, hangen vaak consequenties. Uiteraard wilt u de financiële en fiscale gevolgen goed in kaart brengen. Lees hieronder meer over uw risico’s en oplossingen.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw woning binnen een week te verkopen!

1. Vul het online contactformulier in.

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

 

2. Gratis taxatie

Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.

 

3. Snel uw geld

Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure. 

 

Schuld niet afbetaald

U erft een woning met een aflossingsvrije hypotheek. Dit houdt in dat de schuld op het huis niet werd afgelost. De rente werd wel iedere maand betaald.  Na een periode van 20 tot 30 jaar dient het resterende hypotheekbedrag betaald te worden. De restschuld kan  behoorlijk opgelopen zijn. Als u geen financiële middelen heeft om deze eindafrekening te betalen, is een snelle verkoop van uw geërfde woning een perfecte oplossing.

Overlijdensrisicoverzekering wel of niet?

Let op! Indien de ouders geen overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, loopt u als erfgenaam het risico op een grote restschuld. Een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.

Als u de erfenis met deze lening accepteert kunt u in principe aansprakelijk gesteld worden voor de resterende schulden. Wanneer er een overlijdensrisicoverzekering is afgelegd, kunt u vaak een deel aflossen en soms zelfs de hypotheek in zijn geheel.  Neem contact op om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Hypotheek nemen voor een aflossingsvrije hypotheek

Wanneer u het huis erft met de resterende schuld, en u het niet meteen kunt betalen. Kunt u er voor kiezen om een hypotheek af te sluiten op deze aflossingsvrije hypotheek. Let op! Overleg goed met u notaris  voordat u deze beslissing maakt. Beschikt u over voldoende financiële draagkracht? Wellicht is verkopen van het huis een betere optie. Neem ook hiervoor contact op met verschillende specialisten, zoals een makelaar, financieel adviseur en de notaris.

Beneficiaire aanvaarden

Beneficiaire aanvaarden wil zeggen dat u nog niet zeker weet of u de erfenis wilt accepteren. Accepteer uw erfenis pas als dit in uw voordeel is. U mag tijdens deze procedure niets uitvoeren in de naam van de overledene. Wanneer u dit wel doet heeft u de kans om alsnog aansprakelijk te worden gesteld. Dit betekent dus ook dat u de schulden accepteert.

Betalen van erfbelasting anders?

Waar u ook rekening mee moet houden is de erfbelasting. Deze dient alsnog betaald worden wanneer u de erfenis accepteert. Dit kan met uitstel, maar niet met kwijtschelding. Iedereen die een huis erft moet namelijk erfbelasting betalen.

Huis opkoper vs makelaar

Waarom zou u uw huis laten opkopen door directhuisverkopen.com? U kunt immers uw woning ook via de makelaar of eventueel zelf verkopen.

Waarom wij uw huis opkopen?

Hieronder een aantal redenen.

– Sinds 2004 actief in de vastgoedsector.
– Zeer snelle betaling voor uw woning.
– Betrouwbare en goede naam.
– Snelle en professionele service.
– Geen bijkomende kosten zoals advertentiekosten, makelaarskosten, courtage.

Ons bod als wij uw huis opkopen

Houdt rekening met een gemiddeld bod tussen de 75% en 85% van de marktwaarde van uw woning. Uw huis snel laten opkopen? Neem dan nu contact op met ons en ontvang een eerlijk bod op uw woning.

Snelle reactie

Woning aanmelden

Vul uw gegevens in of mail ons direct via info@directhuisverkopen.com

Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.

Directhuisverkopen.com

Snel uw geld & geen bijkomende kosten!

Verkoop uw woning met Directhuisverkopen.com

Heeft u interesse in de dienstverlening van Directverhuiskopen.com? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.