Executieveiling huis voorkomen

Direct een bod op uw huis!

Dreigt uw huis via een executieveiling verkocht te moeten worden? Dan is de kans aanwezig dat u minder geld voor uw huis vangt dan u zou willen. Wanneer u verwacht dat een schuldeiser de openstaande schuld wil terugvorderen middels een executieveiling, kunt u bij Directhuisverkopen.com terecht voor een oplossing. Wij kopen uw huis op voor 80 tot 85% van de marktwaarde. De verkoop regelen we binnen enkele dagen en in situaties waarin haast geboden is, staat het geld binnen een of twee weken al op uw rekening. Benieuwd of wij u ook kunnen helpen met het voorkomen van een executieveiling voor uw woning? Meld uw huis dan aan via onze website. We brengen het proces direct op gang en u ontvangt binnen 24 uur reactie vanuit onze kant.

1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Executieveiling huis voorkomen

Wanneer uw huis mogelijk via een executieveiling verkocht wordt, is uw situatie waarschijnlijk precair. Welke redenen ook ten grondslag aan uw financiële situatie liggen; wanneer een executieveiling voor het huis dreigt, is een snelle actie noodzakelijk. Gelukkig krijgt u via Directhuisverkopen.com binnen enkele dagen duidelijkheid over het bedrag dat u van ons kunt ontvangen. U bent dan niet afhankelijk van biedingen op de executieveiling en kunt zelf de afweging maken of ons bod aan uw wensen voldoet. Accepteert u ons bod? Dan heeft u het geld binnen enkele weken op uw rekening staan, kunt u (een deel) van uw schulden direct afbetalen en is de executieveiling van uw huis voorkomen.

Direct een bod op uw huis!

Wilt u meer weten over het voorkomen van een executieveiling?

Hoe werkt een executieveiling een wat is het precies?

Bij een executieveiling van een huis wordt u gedwongen uw huis te verkopen. Wanneer u de hypotheeklasten niet langer kunt betalen is de executieveiling een van de middelen die de bank kan inzetten om geld van u te ontvangen. De bank kan hierop overgaan zonder tussenkomst van de rechter. Bij een executieveiling huis worden huizen doorgaans voor tientallen procenten minder verkocht dan met reguliere verkoop. De opbrengst van de executieveiling van uw huis wordt door de bank gebruikt om uw hypotheek (deels) af te betalen.

Een executieveiling huis bestaat uit twee fases. In de eerste fase wordt de prijs per opbod vastgesteld. De hoogste bieder is in principe de koper van het huis. In de tweede fase gaat men afmijnen. De veilingmeester begint af te tellen vanaf een bedrag dat ruim boven het hoogste bod in de eerste fase ligt. De persoon die als eerste ‘mijn’ roept mag het huis kopen voor het laatst genoemde bedrag. Wordt er geen ‘mijn’ geroepen? Dan gaat het huis naar de hoogste bieder uit de eerste fase van de executieveiling.

Hoe kan ik de executieverkoop van mijn huis voorkomen?

Door een executieverkoop van uw huis te voorkomen, houdt u controle over de verkoop van uw huis. U bent niet overgeleverd aan het hoogste bod tijdens de veiling, maar beslist zelf of u akkoord gaat met een eventueel bod. Wanneer u een executieverkoop huis wilt voorkomen, kunt u kiezen voor het verkopen aan een vastgoed makelaar, zoals Directhuisverkopen.com. Wij bieden 80 tot 85% van de marktwaarde van uw huis en regelen de verkoop binnen enkele dagen of weken na uw akkoord. Het bedrag dat wij bieden ligt doorgaans hoger dan de biedingen op een executieveiling.

Wanneer komt een executieverkoop van een huis voor?

De executieverkoop van een huis komt voor wanneer er sprake is van een betalingsachterstand bij de bank. Wanneer u de hypotheeklasten niet kunt betalen, kan de bank ervoor kiezen om uw huis te verkopen op een executieveiling. De executieverkoop is echter wel een van de laatste middelen die een bank kan inzetten. Uw bank zal altijd eerst met u op zoek gaan naar oplossingen, zoals een betalingsregeling. Wanneer er geen passende oplossing gevonden wordt, kan de bank voor de executieverkoop kiezen. Hier heeft uw bank geen goedkeuring van de rechter voor nodig.

Huis veilen: hoe gaat dat in zijn werking?

Hoe een huis veiling in zijn werking gaat hangt van verschillende factoren af. Zo zijn er verschillende soorten veilingen voor huizen en iedere vorm heeft weer andere regels, processen en betrokkenen. Een huis veilen kan vrijwillig, wanneer u denkt dat u meer geld via een veiling kunt vangen dan via de reguliere verkoop. De notaris stelt de veilingsvoorwaarden op en de hoogste bieder die tevens voldoet aan de voorwaarden, koopt het huis. De executieveiling is een andere bekende vorm van het veilen van een huis. Deze vorm van veilen is niet wenselijk voor u als verkoper, omdat u geen marktconform bod krijgt en de hypotheekverstrekker een deel van de opbrengst terugvordert. U kiest dan ook niet vrijwillig voor een executieveiling, dit wordt opgelegd door de hypotheekverstrekker wanneer u flink achterloopt met het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten.

Wat brengt een huis op de veiling op?

Ook de opbrengst van een veiling is sterk afhankelijk van het soort veiling dat u kiest. Bij een vrijwillige veiling verwacht u juist meer dan de marktwaarde te kunnen bijschrijven, terwijl een executieveiling in de praktijk altijd minder opbrengt. Het hoogste bod is meestal 35% onder de marktprijs en dus een scenario dat u ten alle tijden wilt voorkomen. Directhuisverkopen.com biedt altijd 80-85% van de marktwaarde. Wilt of moet u snel van uw huis af en wilt u uw huis niet laten veilen middels een executieveiling? Begrijpelijk, wij regelen de verkoop binnen enkele weken.

Zijn er bijkomende kosten bij veiling van een huis?

Het verkopen van uw huis middels een executieveiling is absoluut niet gewenst. Niet alleen brengt uw woning maar 65% van de waarde op, u wordt ook nog eens geconfronteerd met bijkomende kosten. Als u in de situatie zit dat een executieveiling van uw huis dreigt, zijn deze bijkomende kosten wel het laatste waar u op zit te wachten. U betaalt namelijk voor:
- De deurwaarder: deze kondigt de executieveiling aan bij de eigenaar en andere belanghebbenden;
- De kosten om de veiling mogelijk te maken. Denk aan zaalhuur, koffie- en thee;
- De honorering voor de notaris;
- De veilingmeester
- Achterstallige en juridische kosten.

Bij Directhuisverkopen.com worden geen bijkomende kosten in rekening gebracht. Het bedrag dat we met u overeenkomen voor uw woning is het bedrag dat u van ons op uw rekening ontvangt. Wij trekken hier dus niets vanaf.

Wanneer is een gedwongen verkoop via een huis veiling mogelijk?

De executieveiling huis is een gedwongen verkoop van een huis via een veiling. Dit is het laatste middel dat een hypotheekverstrekker met het hypotheekrecht op een onroerende zaak kan inzetten als de hypotheekgever niet langer aan zijn maandelijkse hypotheeklasten kan voldoen. Meestal gaat een hypotheekverstrekker pas over tot de executieverkoop van een woning als de achterstand is opgelopen tot 6 maanden. Dit termijn is niet wettelijk vastgelegd. In theorie mag de hypotheekverstrekker al vanaf het eerste verzuim overgaan tot de executieverkoop. Dit zal in de praktijk niet gebeuren, omdat de hypotheekverstrekker erbij gebaat is om de normale hypotheek te innen. Een executieverkoop levert de hypotheeknemer namelijk ook minder op.

Transparante werkwijze

Directhuisverkopen.com doet wat u van ons zou verwachten; het snel opkopen van woningen. Meld uw huis aan via onze website en wij reageren binnen een dag om een afspraak te maken voor een taxatie. Na de taxatie brengen wij een bod uit tussen de 80% en 85% van de marktwaarde van uw woning.

Dit alles vind binnen enkele dagen plaats. U heeft geen gedoe met de verkoop en ontvangt het geld op zeer korte termijn op uw rekening. U bent geen kosten kwijt aan een makelaar of notaris, wij nemen de onkosten voor onze rekening. Dat maakt het verkopen van uw huis aan Directhuisverkopen.com heel eenvoudig en een prettige ervaring.

U hoeft zich niet langer druk te maken over het voorkomen van de executieveiling huis en kunt weer vooruit kijken. U ontvangt een garantiecertificaat van ons na het sluiten van de deal, zodat u er zeker van bent dat u het geld op uw rekening ontvangt. Dit duurt doorgaans enkele weken, maar kan ook versneld worden wanneer dit gewenst is.

Sinds 2004 zijn wij al actief in de vastgoedsector waar we bekend staan als een betrouwbare partner. We kopen huizen in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt. We zoeken graag samen met u naar een passende oplossing voor uw situatie. Op deze manier hebben we al veel klanten blij weten te maken met een gunstige deal.

Waarom mijn huis veilen?

Het veilen van een huis is doorgaans iets dat u niet op eigen initiatief doet. Meestal wordt er voor het veilen van een huis gekozen als de eigenaar de maandelijkse hypotheeklasten niet meer kan betalen. De hypotheekverstrekker kan (een deel van) de schuld op deze manier terugvorderen. Een executieveiling huis kan ook geïnitieerd worden door een schuldeisende partij, anders dan een hypotheekverstrekker. Het betreft dan een beslaglegging, vonnis van de rechter of notariële akte van betalingsverplichting. Een huis vrijwillig veilen is ook een optie, als de eigenaar denkt dat het huis meer oplevert op de markt dan bij verkoop via een makelaar. Naast de vrijwillige veiling kan er ook voor een openbare inschrijving gekozen worden. Er wordt dan vooraf ingeschreven bij de notaris door de bieders. Het bod wordt schriftelijk ingediend in een gesloten envelop, om geheimhouding en de integriteit van het biljet te waarborgen.

Opbrengst executieveiling huis

Wanneer uw huis via een executieveiling verkocht wordt, gaat de opbrengst naar de bank. Zij gebruiken de opbrengst van de executieveiling van uw huis om uw openstaande hypotheek af te betalen. Wanneer de opbrengst lager is dan uw hypotheek blijft u met een hypotheekschuld en zonder huis achter. Door uw huis snel te verkopen via Directhuisverkopen.com houdt u de controle over uw situatie. Wij bieden 80 tot 85% van de marktwaarde. U kunt de opbrengst inzetten om een deel van de hypotheek af te betalen en de executieveiling af te wenden.

Meld uw huis direct aan

Wilt u de verkoop van uw huis via een executieveiling voorkomen? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio. Meld uw huis online aan. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Design door Dubbel & Dwars Online Oplossingen
homeenvelopephone-handsetcrossmenu