Afbetaald huis erven

Direct een bod op uw huis!

Een afbetaald huis erven kan een grote impact op uw leven hebben. Er komt veel op u af en u heeft geen zin of tijd om de woning op de reguliere markt aan te bieden. Directhuisverkopen.com is de specialist op het gebied van het snel opkopen van een geërfde woningen. Een afbetaald huis erven en verkopen hoeft namelijk helemaal niet lang te duren. Binnen een paar weken kan de verkoop geregeld zijn. We nemen binnen één werkdag contact met u op om een afspraak te maken voor een taxatie. Ons vrijblijvende bod ontvangt u enkele dagen nadat de taxateur is langs geweest.

1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Afbetaald huis erven en verkopen

Bij het erven van een afbetaald huis is er uiteraard geen sprake van een restschuld. Toch kost het erven van een afbetaald huis u als erfgenaam geld. De belastingdienst verwacht namelijk binnen acht maanden na de erfenis uw belastingaangifte en dan dient u erfbelasting of hogere inkomstenbelasting te betalen. In de meeste gevallen is de verkoop van het huis nodig om deze belasting te kunnen betalen. Een afbetaald huis erven om direct daarna te verkopen is dan ook vaak noodzakelijk. Naast de belastingen die u moet afdragen zijn er ook veel andere kosten die bij het erven van een afbetaald huis komen kijken. De vaste lasten van het huis lopen door, zoals OZB, diverse verzekeringen, waterschapsbelasting en het onderhoud. Om deze reden is het interessant om een afbetaald huis na het erven direct te verkopen.

Direct een bod op uw huis!

Meer weten over een afbetaald huis erven

Wat gebeurt er als je je huis hebt afbetaald?

Na de looptijd van uw hypotheek (meestal 30 jaar) of na het aflossen van uw resthypotheek bent u officieel hypotheekvrij. Uw huis is 100% uw eigendom en u hoeft ook geen aflossing of rente meer af te dragen. Je betaalt nog wel eigenwoningforfait en natuurlijk lopen ook alle andere vaste lasten gewoon door. Een huis kost dus altijd geld, ongeacht of u deze heeft afbetaald of niet.

Hoeveel geld mag je houden na verkoop huis?

Als je een huis verkoopt wordt de resterende hypotheek altijd eerst van de koopsom afgetrokken. In het geval van een afbetaald huis hoeft u uiteraard geen betaling aan de bank te doen. Kosten die u wel van de koopsom aftrekt zijn de kosten voor een makelaar, eventuele kosten voor onderhoud en het aanvragen van een energielabel. Is de rest van het geld dat overblijft dan pure winst? Bruto wel, maar zodra het geld op uw rekening staat valt het in box 3 van het belastingstelsel en bent u dus verplicht om hier belasting over te betalen.

Huis zonder hypotheek erven en verkopen

Een huis zonder hypotheek erven klinkt financieel aantrekkelijk. Als u snel handelt is dat ook zo. Om snel te handelen bent u wel afhankelijk van een makelaar of opkoper die u direct verder helpt. Bij Directhuisverkopen.com bent u zeker van een razendsnel proces. Binnen één werkdag nemen we contact met u op om een afspraak te maken voor een taxatie. De taxateur komt snel bij u langs en twee werkdagen na het bezoek ontvangt u ons bod. Gaat u akkoord? Dan zit u binnen enkele weken bij de notaris om de verkoop af te handelen.

Volledige transparantie

Gaat u een afbetaald huis erven en wilt u deze snel verkopen? Dan bent u bij Directhuisverkopen.com aan het juiste adres. Wij maken onze winst door huizen onder de marktwaarde op te kopen, op te knappen en door te verkopen. U bent zelf dus geen extra kosten kwijt aan onze diensten. Alles zit bij de koopprijs inbegrepen. Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft over onze werkwijze, we helpen u graag verder.

Meer weten de service van Directhuisverkopen.com

Een afbetaald huis erven en verkopen? Dat kan met Directhuisverkopen.com. Wij regelen de verkoop binnen 7 werkdagen. Benieuwd of uw huis ook in aanmerking komt voor een snelle verkoop? Meld uw huis dan direct aan via onze website of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 076 - 26 00 139.

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Website door Webbedrijf

homeenvelopephone-handsetcrossmenu