Huis erven en verkopen

Direct een bod op uw huis!

Gaat u een huis erven en wilt u deze verkopen? Via Directhuisverkopen.com kunt u dit snel en eenvoudig regelen. Wij hebben veel ervaring met het mensen die een huis erven en verkopen. Laat ons direct een bod op uw huis doen of lees op deze pagina wat uw mogelijkheden zijn, wat Directhuisverkopen.com voor u kan betekenen en hoe wij precies te werk gaan.

Op onze website vindt u ook meer informatie over het erven van een afbetaald huis, het uitkopen van de erfenis van een huis en het erven van een aflossingsvrije hypotheek.

1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Waarom een huis erven en verkopen?

Als u een huis erft, kan het zijn dat u dat huis zelf gaat bewonen, gaat verhuren of een bepaalde periode leeg laat staan. Maar in veel gevallen zijn er gegronde redenen om de woning te verkopen. Dit heeft voornamelijk een financiële motivatie. Een huis erven en verkopen maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de opbrengst van de verkoop van het huis te kunnen verdelen over de erfgenamen of om bestaande schulden af te lossen.

Ook wanneer u het geld eigenlijk niet nodig hebt, kost het bezit van een geërfd huis geld in de vorm van erfbelasting en/of inkomstenbelasting. Verdere kosten kunnen zijn: onderhoud, vaste lasten, water, gas, elektriciteit en andere extra rekeningen zoals woningverzekeringen, etc. Hierdoor kan de woning die u van uw dierbaren heeft geërfd een last worden, in plaats van een mooie herinnering. Door het huis na de erfenis direct te verkopen voorkomt u dit.

Direct een bod op uw huis!

Meer weten over het erven en direct verkopen van een huis?

Huis erven met hypotheek: wat te doen?

Wanneer u een huis erft waar een hypotheek op is afgesloten, zijn er een aantal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden. Als u de erfenis namelijk onvoorwaardelijk accepteert, betekent dit ook dat u aansprakelijk bent voor de schulden. Een hypotheek is uiteraard ook een schuld en zou in dit geval op uw naam komen te staan. Soms is er een overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheek verbonden. Deze kunt u laten uitkeren en daarmee een deel of de gehele hypotheek aflossen. Er wordt ook erfbelasting verrekend bij het erven van een huis. Hierbij gaan we uit van de WOZ-waarde van de woning min de hypotheekschuld. Voor vragen over het erven van een huis met hypotheek kunt u altijd bij de hypotheekverstrekker terecht. Deze kan u meer vertellen over de gevolgen van het erven en verkopen van het huis. Wilt u het huis erven en verkopen zonder gedoe en lange wachttijden? Dan kunt u contact opnemen met Directhuisverkopen.com.

Huis erven zonder hypotheek: wat te doen?

Een afbetaald huis erven is financieel gezien een stuk gunstiger. Er wordt nog wel erfbelasting over het geërfde huis geïnd, maar de hypotheek hoeft u niet meer af te lossen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Er zijn echter ook vaste lasten die door blijven lopen, denk aan gas, water en licht. Wanneer u niet van plan bent om in het geërfde huis te gaan wonen, zijn deze kosten onnodig. Bij Directhuisverkopen.com kunt u het huis dan snel verkopen. Binnen enkele weken is de verkoop geregeld. Wij bieden u een bedrag van 80 tot 85% van de marktwaarde. U zit niet langer met dubbele lasten en krijgt direct toegang tot een mooi bedrag, afhankelijk van de waarde van het huis.

Hoe verkoop ik snel een geërfd huis?

Na het erven van een huis loopt u waarschijnlijk al snel tegen een dilemma aan. U bezit namelijk al een huis en heeft geen reden om te verhuizen naar het huis dat u geërfd heeft. Ondertussen komen er wel veel kosten voor uw rekening, waaronder de erfbelasting en de vaste lasten (waaronder de eventuele hypotheek). Het huis erven en verkopen is in dat geval verstandig. Dat kan via Directhuisverkopen.com. Wij bieden u 80 tot 85% van de marktwaarde van het huis. Dat is misschien minder dan u ervoor kunt krijgen als u veel geduld hebt en de vaste lasten kunt afdragen. Maar als u het huis niet snel verkoopt, kunnen deze kosten ook een zware last op uw eigen financiële situatie vormen. Wij regelen de verkoop binnen enkele weken, zodat u snel van de onnodige kosten verlost bent en een mooi bedrag op uw rekening ontvangt.

Belasting betalen over een geërfd huis

Er gelden speciale regels voor de belasting over een geërfd huis. Als u een woning erft die afbetaald is of waarop nooit een hypotheek heeft gerust en u gaat zelf in die woning wonen, dan valt die woning in box 1 (inkomsten uit werk en woning) voor de belastingen. Dit geldt als de woning uw hoofdverblijf is. Als u de woning niet zelf betrekt, dan valt die in de duurdere box 3. Dit is dus nog een reden om een geërfd huis te verkopen.

In alle gevallen moet u overigens wel erfbelasting (voorheen heette dat successierechten) afdragen aan de Belastingdienst.

De waarde van het huis bepalen

Een huis erven en verkopen vraagt om een waardebepaling. Soms staat in een testament hoe de waarde van een woning moet worden bepaald. De waarde van de woning kan bijvoorbeeld bepaald worden door middel van een taxatie. Een waardebepaling kan dienen om de hoogte van uw erfdeel te bepalen in het geval er meerdere erfgenamen zijn. De waarde van het huis kan afwijken van de WOZ-waarde die u opgeeft bij de erfbelasting, neem deze WOZ-waarde dus niet over als daadwerkelijke waarde.

Als wij uw huis kopen, dan taxeren wij gratis het huis en doen u een bod. Dat bod is doorgaans tussen 75% en 85% van de marktwaarde. Als er geen hypotheekschuld meer op het huis rust, dan is dat bod het uiteindelijke bod.

Huis erven en verkopen met hypotheek

Wanneer u als erfgenaam de nalatenschap onvoorwaardelijk aanvaardt, bent u ook aansprakelijk voor de schulden. Onder die schulden valt ook de hypotheek. De erfgenamen moeten de hypotheekverstrekker op de hoogte brengen van het overlijden.

Wilt u een huis erven en verkopen met hypotheekschuld, dan is de eerste vraag hoe hoog die schuld is. Voor de erfbelasting wordt de WOZ-waarde van het huis verminderd met de hoogte van de hypotheekschuld. Tevens is van belang welke hypotheekvorm er voor het huis geldt.

Hypotheekschuld lager dan waarde van huis

Als er op het geërfde huis een hypotheek rust en als die hypotheekschuld lager is dan de waarde van het huis, dan is er sprake van overwaarde en kunt u het huis desgewenst verkopen.

Voordat wij uw huis kopen, laten we een taxatie uitvoeren en brengen binnen enkele dagen een bod uit. Dat bod is doorgaans tussen 80% en 85% van de marktwaarde. Als er een hypotheekschuld op het huis rust, dan ontvangt u de koopsom minus de resthypotheek. Deze resthypotheek wordt dan afgelost bij de hypotheekverstrekker.

Huis erven en verkopen van uw ouders, verwanten of vrienden?

Wanneer u een huis gaat erven en verkopen, moet u daarover erfbelasting betalen aan de fiscus. Die erfbelasting wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van het huis. Daarbij wordt gekeken naar de WOZ-beschikking van het jaar waarin de woning wordt verkregen of van het daaropvolgende kalenderjaar. Dat kunt u zelf kiezen.

Als de erfgenamen het niet eens zijn met die WOZ-waarde, dan kunnen zij daartegen bezwaar maken. Zij zijn namelijk de nieuwe eigenaren en hebben daarom dezelfde rechten als de vorige eigenaar. Bezwaar maken kan door een nieuwe WOZ-beschikking aan te vragen bij de gemeente.

Op de erfbelasting zijn vrijstellingen mogelijk. De hoogte van die vrijstellingen is afhankelijk van de familierelatie tot de overledene.

Geen overlijdensverzekering, toch huis erven en verkopen?

Gaat u een huis erven en verkopen va uw ouders en hebben zij geen overlijdensverzekering afgesloten? Dan loopt u als erfgenaam het risico op een grote restschuld. Een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.

Als u de erfenis met deze lening accepteert kunt u in principe aansprakelijk gesteld worden voor de resterende schulden. Wanneer er een overlijdensrisicoverzekering is afgesloten, kunt u vaak een deel aflossen en soms zelfs de hypotheek in zijn geheel. Neem contact op om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Een huis erven en verkopen: beneficiair aanvaarden

Wanneer u een huis kunt erven, weet u nog niet altijd zeker of dit wel gunstig is voor u. Misschien hebben uw verwanten u niets verteld over hun financiële situatie of staan er nog schulden open waar u niets vanaf weet. Om te voorkomen dat u een erfenis aanvaardt zonder dat u weet of dit wel verstandig is, kunt u kiezen voor het beneficiair aanvaarden van de erfenis. Beneficiair aanvaarden wil zeggen dat u nog niet zeker weet of u de erfenis wilt accepteren. U mag tijdens deze procedure niets uitvoeren in de naam van de overledene. Wanneer u dit wel doet heeft u de kans om alsnog aansprakelijk te worden gesteld. Dit betekent dus ook dat u de schulden accepteert. Het beneficiair aanvaarden van een erfenis duurt langer, omdat er een zogenaamde vereffeningsprocedure gestart wordt.

Het zuiver aanvaarden van een erfenis gaat sneller, maar brengt ook een risico met zich mee wanneer niet meteen duidelijk is dat het bezit van de nalatenschap hoger is dan de schulden.

Eerlijk en transparant

Wij hanteren een eerlijke en transparante werkwijze, waarbij we nergens geheimzinnig over doen. Na de taxatie brengen wij een bod uit tussen de 80% en 85% van de marktwaarde van uw woning. Wij verkopen uw huis daarna met winst door. U heeft geen gedoe met de verkoop en ontvangt het geld op zeer korte termijn op uw rekening. U bent geen kosten kwijt aan een makelaar of notaris, wij nemen de onkosten voor onze rekening. Sinds 2004 zijn wij al actief in de vastgoedsector waar we bekend staan als een betrouwbare partner. We kopen huizen in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt. Een afbetaald huis erven is dus een goede reden om contact met ons op te nemen.

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Design door Dubbel & Dwars Online Oplossingen
homeenvelopephone-handsetcrossmenu