Energiezuinig wonen • directhuisverkopen.com

  • Energiezuinig wonen
   • Blog / By Direct huis verkopen / Geen reacties / 241 Lezers

   De energiestatus van je woning kun je checken aan de hand van een energielabel. Deze vraag je aan via energielabelvoorwoningen.nl. Wanneer je niet tevreden bent met jouw energielabel, kun je verschillende aanpassingen doen aan je woning die ervoor zorgen dat jouw woning energiezuiniger wordt. Een energiezuinige woning is goed voor zowel het milieu als voor jouw portemonnee. Wij nemen de belangrijkste maatregelen met betrekking tot energiezuinig wonen met je door.

   Isolatie

   Een energiezuinig huis begint bij een goed geïsoleerde woning. Een slecht geïsoleerde woning zorgt er namelijk voor dat er veel warmte verloren gaat. Hierdoor blijf je stookkosten maken zonder resultaat. Daarnaast kan vocht ongestoord de woning binnendringen, wat resulteert in vochtige ruimtes, tocht, ongedierte en schimmels. Met een goed geïsoleerde woning bespaar je niet alleen geld maar zorg je ook voor een warme en comfortabele sfeer in de woning. Op het gebied van woningisolatie heb je drie opties:
   Spouwmuurisolatie
   Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur gevuld met glaswol, korrels of pur. Dit resulteert in besparing op de energiekosten tot wel € 200,00, gelijkmatige warmte in het huis en vermindering van de uitstoot van gassen.

   Dakisolatie

   Warmte stijgt van nature naar boven. Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken. Dit is gunstig voor je energierekening en daarnaast leidt dit tot minder uitstoot van gassen. Er zijn verschillende opties voor het isoleren van een dak:

   Schuin dak

   • Het isoleren van de binnenkant
   • Isolatie aan de buitenkant, onder de dakpannen leggen
   • Isolatie onder de dakpannen spuiten of blazen
   • Zoldervloer of plafond isoleren

   Plat dak

   • Bovenop het platte dak
   • Aan de binnenzijde van het platte dak

   Vloerisolatie

   Door het isoleren van de vloer kan de kou vanuit de grond niet meer doordringen in de woningen. Dit resulteert in een minder koude vloer en dus meer wooncomfort. Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren:

   • Kruipruimte-isolatie waarbij de ruimte onder de woning wordt gevuld met isolatiemateriaal
   • Boven vloerisolatie door middel van isolerend ondertapijt of een dekvloer

   Zonne-energie

   De zon is een grote bron van energie die omgezet kan worden in warmte en licht. Doordat de zon oneindig energie uitstraalt, is het een duurzame bron van energie die nooit opraakt en daarnaast goed is voor het milieu. De energie van de zon kan op verschillende manieren verkregen en verwerkt worden.

   Zonnepanelen

   De cellen van de zonnepanelen vangen de energie op en zetten dit om in stroom. De verkregen stroom kan gelijk gebruikt worden of wordt opgeslagen in een accu. Door het plaatsen van zonnepanelen op een plat of schuin dak die het merendeel van de dag in de zon staat, kan er veel energie verkregen worden. Dit resulteert in besparing op de energiekosten en minder CO2-uitstoot.

   Zonneboiler

   Een zonneboiler is een boiler die is aangesloten op een zonnepaneel. De zonneboiler verwarmt vervolgens het water met de energie van de zon. Door gebruik te maken van een zonneboiler bespaar je op de gaskosten en dit vermindert ook weer de CO2-uitstoot. Hiermee ben je voorbereid op een toekomst zonder gas.

   HR++ glas

   HR++ glas is dubbelglas wat extra geïsoleerd is. Bij de normale dubbelglas ramen wordt de ruimte tussen de beide glazen opgevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt de ruimte gevuld met edelgas en is het raam aan één zijde gecoat. Dit resulteert in extra isolatie. Hierdoor heb je in huis minder last van tocht en wordt de gestookte warmte binnenshuis gehouden. Daarnaast kun je kiezen voor extra zonwering door middel van een extra coating. Deze zonwering zorgt ervoor dat er minder zonnewarmte wordt doorgelaten op zonnige dagen.

   Combiketel

   Een combiketel is een combinatie van een solo-ketel en geiser. Het voordeel van een combiketel is dat de waterdamp in de ketel niet wordt afgevoerd, maar hergebruikt wordt om de ketel te verwarmen. Dit is voor zowel de stookkosten als het milieu de beste keuze. Daarnaast bespaart het ruimte in de woning.

   About thr author : Direct huis verkopen