Huis op naam van de kinderen te zetten?

Direct een bod op uw huis!
1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Niemand wil erfbelasting afbetalen, kunt u daarom het huis op de naar van de kinderen laten zetten? Er bestonden dan ook tot 2010 manieren om deze belasting te ontduiken na het overlijden van bijvoorbeeld je ouders. Sindsdien is dat voordeel volledig weggevallen. Dit is vooral omdat de fiscus hier niet blij mee was. Is het nu nog voordelig op het huis van de ouders op naam van de kinderen te zetten.

Belastingen bij huis op naam van de kinderen zetten

Het is erg ingewikkeld om het huis van de ouders op naam van de kinderen te zetten. De ouders verkopen of schenken hun kinderen dan de woning. Hierbij moet overdrachtsbelasting betaald worden. Wanneer de ouders het schenken, moet er ook schenkingsbelasting afbetaald worden. Daarnaast moeten de nieuwe eigenaren, de kinderen, een vermogensbelasting betalen over de woning. Voor hun woongenot betalen de ouders ook nog eens een belasting voor het woonrecht, beter bekend als vruchtgebruik.

Belastingvoordeel

Het voordeel zat hem in de waardestijging van de woning. Bij de overdracht of de schenking van het huis kostte het huis bijvoorbeeld 2 ton. Dit kon bij het overlijden van de ouders het dubbele waard zijn. De kinderen zijn al eigenaar van het huis en hoeven dus geen erfbelasting te betalen. De fiscus loopt hier een heleboel geld door mis. Dit is daarom dus een slimme manier als u interesse in het huis heeft.

Waarde van huis bepalend

Sinds 2010 is deze manier niet meer voordelig. Er geldt nu namelijk dat de waarde van het huis bepalend is. De waarde die men hiervoor neemt is die van het moment dat de ouders overlijden. Over de waardestijging van het huis moeten de kinderen dus alsnog erfbelasting betalen. Bedragen onder de €118.000 zorgen voor 10% belastingtarief. Bedragen die hoger dan dat zijn komen overeen met 20%. In alle gevallen geldt wel dat er €19.000 belastingvrij is.  De erfbelasting bij het overlijden van je ouders kun je tegenwoordig niet meer ontkomen.

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Website door Webbedrijf

homeenvelopephone-handsetcrossmenu