Moet u belasting betalen na verkoop huis?

Direct een bod op uw huis!
1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Als u van plan bent om uw huis te gaan verkopen, vraagt u zich misschien af of u belasting moet betalen bij verkoop van het huis. Wees gerust, u bent niet de enige die zich dit afvraagt. Het korte antwoord hierop is zowel ja als nee. In de praktijk ligt het echter iets genuanceerder. Daarom hebben wij besloten hier een blog aan te wijden en u hier goed over te informeren. In deze blog vertellen wij alles over belasting betalen bij de verkoop van uw huis.

Geen belasting betalen na verkoop huis

Zoals aangegeven hoeft u bij de verkoop van uw huis niet af te rekenen met de fiscus. In Nederland wordt er geen belasting geheven over de eventuele winst die u maakt met de verkoop van uw huis. Dit is iets wat overigens in andere landen van Europa wel het geval is. Zo gezien betaalt u dus geen belasting na verkoop huis. Waarschijnlijk voelt u de uitzonderingsregel al aankomen. Deze uitzondering is dat de overwaarde van het te verkopen huis wél van invloed is op de belastingaangifte. Hoe dat zit vertellen we hieronder.

Overwaarde van invloed op belastingaangifte

De eventuele belasting die wél betaald moet worden, hangt af van uw actie na de verkoop van uw huis. Hierbij zijn er twee mogelijkheden:

U koopt vrij snel een ander huis

In dit geval gaat de fiscus ervan uit dat u de overwaarde gebruikt om de nieuwe woning deels te financieren. De peildatum van de belastingdienst valt op 01 januari. Verkoopt u dus gedurende het jaar uw huis en koopt u daar in hetzelfde jaar een woning voor terug waarbij de overdracht ook nog in hetzelfde jaar valt, dan betaalt u géén belasting bij de verkoop van uw huis.

U koopt géén ander huis

Koopt u géén ander huis ervoor terug en bent u ook de komende drie jaar niet van plan dit te gaan doen? Dan kunt u weliswaar de overwaarde vrij besteden maar wordt dit wel gezien als vermogen en dus als spaargeld. Als dit op 1 januari nog op uw rekening staat dan zorgt dit bij de belastingaangifte waarschijnlijk voor een hogere heffing. In dit geval betaalt u dus indirect wél belasting na verkoop huis.

Huis verkopen via Directhuisverkopen? Geen extra kosten!

Wilt u direct uw huis of appartement verkopen en daarmee ook nog eens duizenden euro’s besparen? Directhuisverkopen.com biedt dé perfecte oplossing. Wij kopen het huis binnen een kort tijdsbestek op en brengen hierbij geen extra kosten in rekening. U betaalt dus geen makelaarskosten, geen notariskosten én geen belasting na verkoop huis. Dit maakt het verkopen van uw huis zonder makelaar een stuk eenvoudiger. U ontvangt dus het afgesproken bedrag binnen enkele weken op uw rekening. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Website door Webbedrijf

homeenvelopephone-handsetcrossmenu