Huizenprijzen en crisis

By Directhuisverkopen

j

24 juli 2017

Den Haag en Noord-Holland zijn uit huizencrisis

Goed nieuws! Den haag is als laatste van de vier grote steden ook officieel uit de huizencrisis. De provincie Noord-Holland is de crisis ook uitgekomen. De huizen zijn duurder dan aan het einde van 2008. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Woningmarkt Amsterdam en Rotterdam

Doordat de prijzen in Amsterdam helemaal de pan uit rijzen, is er in de provincie Noord-Holland een tegenreactie gekomen. De prijzen van de woningen in Noord-Holland zijn hierdoor ook weer hoger geworden. In het afgelopen kwartaal zijn de huizenprijzen in Amsterdam met meer dan 13% gestegen. Het is complete gekte op de Amsterdamse woningmarkt. In Rotterdam is het voor lange tijd stabiel gebleven qua huizenprijzen. Maar op dit moment heeft de gekte van de woningmarkt Rotterdam inmiddels ook bereikt. Hier lopen de prijzen in hetzelfde tempo als Amsterdam op.

Prijzen huizen Nederland

In Noord-Brabant, Drente, Friesland en Gelderland liggen de prijzen van de huizen nog ver onder de toppen van de huizenprijzen voor de crisis in 2008. In Amsterdam liggen de huizenprijzen 21% boven het niveau van voor de crisis, dit wijkt veel af van andere delen van het land. Hierdoor is het gemiddelde percentage van Nederland nog 7% onder het het hoogtepunt van voor de crisis. Volgens het CBS is de landelijke prijsstijging van afgelopen maand +8%. En dat is dan direct de sterkste stijging sinds maart 2002. Wat weer een positieve wending is, dus huizenprijzen en crisis in 1 zin gaan we steeds minder horen!