Ik wil mijn huis verkopen maar mijn ex niet

Direct een bod op uw huis!
1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Niet zelden komt men in een scheiding lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dit zijn de zogenaamde vechtscheidingen. Hierdoor kan het gebeuren dat jij je huis wilt verkopen maar je ex niet. In de meeste gevallen zal de ex er dan ook alles aan doen om de verkoop van de woning te traineren en zo lang mogelijk tegen te houden, al is het maar om je dwars te zitten. Toch zijn er zeker wel mogelijkheden als jij je huis wilt verkopen maar je ex niet.

3 mogelijkheden voor een koophuis bij scheiding

Als jij en je partner hebben besloten dat de koek op is en dat jullie gaan scheiden zijn er 3 mogelijkheden wat betreft de koopwoning.

  • De woning wordt verkocht
  • Jullie blijven samen eigenaar en verantwoordelijk voor een eventuele hypotheek
  • De ene partner blijft in de woning en koopt de andere partner uit

Dat klinkt allemaal heel makkelijk en duidelijk maar in sommige gevallen is dit helaas niet het geval. Bijvoorbeeld als de ex de woning niet wil of kan overnemen maar ook niet wil verkopen.

Wat kun je doen om alsnog de woning te verkopen?

Er zijn verschillende opties om druk uit te oefenen op de andere partner om het huis te verkopen. Het is wel belangrijk dat in de echtscheidingsstukken vastgelegd is dat de ex mee moet werken aan de verkoop. Als dit het geval is dan kun je als eerste optie een boete claimen van €500 voor iedere dag dat de medewerking geweigerd wordt. Voor veel partners is dit niet de meest gewenste optie, omdat je daarmee het contact verder verslechtert. Je kunt ook bij de rechter vragen om een ‘machtiging tegeldemaking’. Deze machtiging zorgt ervoor dat je zonder medewerking van de ander de woning kan verkopen. Deze machtiging wordt door de rechter vaak via een kortgeding uitgegeven. Op deze manier kost het niet te veel tijd en kun je snel verder.

Woning snel verkopen met machtiging tegeldemaking

Heb je eenmaal van de rechter toestemming gekregen om de woning zonder medewerking van je ex te verkopen dan is de kans groot dat je hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Scheidende partners willen immers het liefst deze vervelende periode achter de rug hebben om een nieuwe stap in hun leven te kunnen beginnen. Directhuisverkopen biedt hiervoor alle mogelijkheden. Wij bieden een service aan waarbij je binnen een zeer kort tijdsbestek je woning gegarandeerd verkoopt en zorgen voor een snelle financiële afhandeling van dit project. Daarnaast nemen wij alle bijkomende kosten voor onze rekening. Wat ons betreft kan het gehele traject binnen twee weken voltooid zijn en kunnen scheidende partners snel beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. 

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Website door Webbedrijf

homeenvelopephone-handsetcrossmenu