Gedwongen verkoop huis mag niet bij betalingsachterstand

Direct een bod op uw huis!
1. Vul het online contactformulier in
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op.
2. Gratis taxatie
Onze makelaar komt kosteloos langs en beoordeelt uw huis op een aantal vastgestelde punten.
3. Snel uw geld
Binnen 2 dagen ontvangt u ons bod. Bij akkoord starten wij de aankoopprocedure.

Laten we eerst direct een misverstand wegnemen. Hoewel je bij het lezen van de titel van dit artikel misschien geneigd bent om te denken dat het geen probleem is als je niet aan je hypotheek betalingen kunt voldoen, is dat in de praktijk natuurlijk een fabeltje. Als je niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, is de geldverstrekker immers gerechtigd om jouw huis gedwongen te verkopen om op deze manier nog enigszins uit de kosten te komen. Bijvoorbeeld door uw huis op een executieveiling aan te bieden. Dit kan al op het moment dat je in verzuim bent, dus al in de eerste maand van niet betalen. Meestal wordt echter pas hiertoe overgegaan na meerdere maanden, aanmaningen en gesprekken. Hoe we aan de titel “gedwongen verkoop huis mag niet bij betalingsachterstand” gekomen zijn, gaan we in deze blog vertellen.

Gerechtelijke uitspraak met betrekking tot gedwongen verkoop huis.

We zullen het meteen uit de doeken doen. De titel voor deze blog is ontstaan na een gerechtelijke uitspraak met betrekking tot gedwongen verkoop huis. De eigenaar van een woning raakte zijn baan kwijt en hierdoor ontstond een betalingsachterstand. Door deze betalingsachterstand was de geldverstrekker dus gerechtigd om over te gaan tot een gedwongen verkoop van het huis. Echter nog voor het zo ver was, verbeterde de situatie van de eigenaar van de woning en deze ging over tot extra betalen om zo de betalingsachterstand bij de geldverstrekker in te lopen. De geldverstrekker zette de verkoop echter door waarna de eigenaar van de woning besloot om naar de rechter te stappen.

Hoewel de geldverstrekker het recht had om het huis gedwongen te verkopen, oordeelde de rechter dat de geldverstrekker zich schuldig maakte aan het misbruik van dit recht. Gezien de gewijzigde omstandigheden en de getoonde goede wil van de eigenaar was de rechter (in dit geval) van mening dat gedwongen verkoop huis niet mag bij betalingsachterstand.

Betaalachterstand en een gedwongen verkoop van jouw huis voorkomen.

Zit je ook in de situatie dat je een hypotheek betalingsachterstand dreigt op te lopen? Dan is het verstandig om dit allereerst aan te geven bij de geldverstrekker. Misschien kun je samen tot een oplossing komen. Mocht dat echter niet lukken, is het verstandig om stappen te gaan ondernemen om te voorkomen dat bovenstaande situatie (dus een gedwongen verkoop van jouw huis) zich gaat voordoen. In dat geval kun je contact opnemen met Directhuisverkopen.com.

Binnen een paar weken uw huis verkopen?

Wij laten het huis taxeren door één van onze makelaars en doen binnen een week een bod van 80 tot 85% van de marktwaarde. Zeker nu huidige huizenmarkt hier zich uitstekend hiervoor leent, kan dit een zéér gunstige oplossing zijn. Door gebruik te maken van onze snelle procedure heeft u binnen een kort tijdsbestek de beschikking over het geld en kunt u een betalingsachterstand voorkomen. Dit kan voor veel mensen dé oplossing zijn in een penibele situatie. Deze optie is dus zeker het overwegen waard.

Snelle reactie
Woning aanmelden
Wij nemen binnen één werkdag contact op met u.
Directhuisverkopen.com
Snel uw geld & geen 
bijkomende kosten!
WIJ DOEN DIRECT EEN BOD OP UW WONING
Directhuisverkopen.com helpt u graag verder
Wilt u uw huis verkopen en terughuren? U bent bij ons verzekerd van een snelle en professionele afhandeling van de verkoop van uw huis.

U betaalt geen bijkomende kosten en bent binnen een week van uw woning af. Wij kopen huizen in heel Nederland op, dus ook bij u in de regio.

Neem contact met ons op door het online contactformulier in te vullen. Binnen een werkdag ontvangt u onze reactie. Heeft u vragen over onze service? U kunt ons direct bereiken door te mailen naar info@directhuisverkopen.com.

Wij helpen u graag verder als u direct uw huis wilt verkopen.
Copyright Directhuisverkopen.com – 2021
Website door Webbedrijf

homeenvelopephone-handsetcrossmenu