De voordelen van uw huis verkopen zonder makelaar

By Directhuisverkopen

j

20 maart 2020

Wanneer we aan het verkopen van een huis denken, denken we ook aan de verkoopmakelaar die de verkopende partij begeleidt en adviseert. Hoewel makelaren onlosmakelijk verbonden zijn aan de koop en verkoop van een huis, zijn ze niet altijd onmisbaar. In bepaalde gevallen kan het prettiger zijn om uw huis zonder makelaar te verkopen. Het is voor u, als verkoper, in ieder geval voordeliger om uw huis te verkopen zonder makelaar. Maar wat zijn precies de voordelen van het verkopen van uw huis zonder makelaar? Dat leest u hier in dit blog.

Voordelen huis verkopen zonder makelaar

Het verkopen van uw huis zonder makelaar heeft een aantal voordelen. Ten eerste bent u als verkoper volledig verantwoordelijk voor de verkoop. Klinkt als veel werk? We zouden liegen als we zeggen dat het verkopen van uw huis weinig tijd kost, maar het levert u uiteindelijk ook veel op. U neemt beslissingen volledig zelf, zonder bemoeienis van een makelaar die mogelijk ook zijn eigen belangen behartigt. Een makelaar ontvangt een percentage van de verkoopsom en is dus gebaat bij een hoge verkoopprijs. Dat is niet altijd in uw belang, zeker niet als u uw huis zo snel mogelijk wilt verkopen, maar daarover later meer.

Eerst nog even terug naar de percentage van de verkoopsom die de makelaar ontvangt. Want daar zit het grootste voordeel voor u. In plaats van een deel van de verkoopsom af te moeten staan aan uw makelaar, kunt u het gehele bedrag in eigen zak steken of gebruiken om een hypotheek af te lossen. Een bent hooguit een deel van het geld kwijt voor de kosten die u gemaakt heeft, zoals het aanbieden van uw woning op Funda.nl.

Neem de touwtjes in handen

Het eerste voordeel dat we noemden is dat u zelf de regie in handen neemt wanneer u uw huis gaat verkopen zonder makelaar. U kunt doen wat u wilt en hoe u het wilt, op de manier waarop u denkt dat dit het beste is voor uzelf. Blijkt het niet te werken, dan kunt u uw strategie altijd nog aanpassen. Het is een kwestie van het vinden van de ‘sweet spot’ en afhankelijk van de tijd die u beschikbaar heeft kunt u de vraagprijs tweaken. Het verhaal wordt echter anders wanneer er enige of zelfs flinke haast geboden is.

Snelle verkoop? Directhuisverkopen.com helpt u graag!

Moet u snel van het huis af, omdat u dubbele woonlasten betaalt nadat u een huis geërfd heeft of omdat u gaat emigreren en dus het huis moet verkopen? Dan kunt u geen tijd verliezen door met de vraagprijs te schuiven. Snel actie ondernemen is dan het devies. Gelukkig kan Directhuisverkopen.com u hierbij helpen. Wij kopen uw huis op voor ongeveer 80% van de marktwaarde en zorgen ervoor dat de verkoop binnen enkele weken rond is.